Det er flere som har etterspurt denne oppskriften, så jeg tenkte det er fint å dele. Jeg elsker som dere vet asiatisk mat. Jeg kunne spist det til middag hver eneste dag, men siden det er viktig å spise variert mat, så begrenser jeg det til 1-2 ganger i uken. Dessuten har vi spist altfor mye ute i det siste, så det er godt å lage ordentlig mat hjemme og spare litt penger.
Denne currywoken er veldig enkel å lage, og smaker himmelsk!
Dette bruker jeg:
400 gram strimlet kjøtt (enten svin, kylling eller biff)
1 squash
1 halv rød paprika
1 halv grønn paprika
2 kokosmelk bokser
1 bambusskudd boks
Krydder til kjøttet
Ris (kan erstattes med nudler)
Fremgangsmåte:
Kok opp risen etter anvisningen på pakken.
Kutt alle grønnsakene i like store terninger.
Legg kjøttet i en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olivenolje. Strø over krydder. Jeg brukte salt, kummin, kajennepepper, rød currypaste og hot madras curry powder. Både currypasten og currypulveret får du i en hvilken som helst asiatisk matvareforretning.
Stek kjøttet.
Kok opp kokosmelken, og bland inn 1 spiseskje rød currypaste og 3 teskjeer hot madras curry powder.
Bland så inn alle grønnsakene i kokosmelken, og la det småkoke i 7 minutter, så sausen kan trekke godt inn i grønnsakene mens grønnsakene blir møre.
Bland til slutt inn kjøttet i kokosmelken.
Server over ris og gjerne med litt brød til!
Håper det smaker ♡
Instagram HER