Lørdagen vår i bilder!!

God søndag fine folk ❤️

Vi hadde en kjempe fin dag i går. Vi måtte endre litt på planene da Joakim måtte bruke litt tid på kaken han bakte. Så vi startet dagen med jakt på håndmikser, og så satte han i gang med å bake.

 

Jeg kjøpte litt friske blomster til storbesøket i dag.

Joakim og Cleo koste seg som vanlig ♡

Jeg, på min side, måtte knaske love hearts da jeg har forferdelig mye sure oppstøt. Love hearts hjelper!

Joakim bakte. Nå står kaken i kjøleskapet og venter på å bli pyntet.

Vi dro i 40-årslag med nydelig dekket bord.

Her fikk vi både grillmat og sjømat!

Og en nydelig kake! Den smakte helt fantastisk! FYI – ikke kjøp de tallene fra Nille, de er helt umulig å få fyr på.

 

Nå skal jeg straks sette i gang med å støvsuge og vaske, før mamma og svigermor kommer om noen timer. Gleder meg!

Hvordan var lørdagen din?

 

signature-fontsInstagram HER

Hvorfor blogger jeg egentlig?

Hei ❤️

Jeg har nå spurt meg selv det spørsmålet mange ganger. Hvorfor blogger jeg?

Det startet egentlig med at Lykkelig gift ved første blikk gikk på TV, og at jeg fikk mange henvendelser om ikke det kom flere episoder. Svaret var jo dessverre nei, men jeg ville fortsette å dele med dere og vise dere innblikk i livet vårt. Vi hadde akkurat flyttet til Grünerløkka og jeg hadde så mye på hjertet! Jeg har fortsatt mye på hjertet altså. Kommer nok alltid til å ha det.

Uansett, det var noen som foreslo at jeg skulle starte en blogg som heter Kjendisfrue, på moro. Jeg synes det hørtes gøy ut og kjørte på. Nå, tre måneder senere, synes jeg det fortsatt er like gøy og jeg bruker bloggen litt som terapi. Jeg sliter veldig med å fortelle og snakke om mine dype følelser og tanker, og trives best med å skrive dem ned. Det har faktisk hjulpet ikke bare meg, men Joakim å forstå meg bedre. Som for eksempel om mine tanker rundt min far, som du kan lese HER, eller hvorfor denne graviditeten er så viktig for meg HER. Og hvis slike innlegg kan styrke forholdet vårt og i tillegg hjelpe en person der ute også så er det nok for meg. Jeg har ikke noe problemer med å ta dere med inn i privatlivet mitt, jeg gjør det med glede hvis det hjelper noen i samme eller liknende situasjon.

 

 

Jeg blogger altså ikke for pengene sin skyld. Jeg har ikke som mål å bli rik på bloggen. Men jeg blogger for å vise dere både de gode og de dårlige sidene ved livet. Alle har sine skavanker, alle har dårlige dager, og jeg er ikke redd for å vise frem mine. Jeg er lei av bloggere som skal pynte på alt og ikke viser mer enn en side av seg selv.

Jeg kommer til å ha en fast spalte her på tirsdager hvor jeg skriver et personlig innlegg. Jeg er en person som lett låser meg i min egen hjerne og jeg vil derfor bruke litt tid en dag i uken på å grave litt og se hva jeg kan jobbe med og dele. Jeg håper AKKURAT du setter pris på det og hvis du har noe du vil lese om, er det bare å tipse i kommentarfeltet!

Ønsker deg en riktig fin lørdag ♡

 

signature-fontsInstagram HER

Noe stort skjer denne helgen!!

God fredag ❤️

I dag startet jeg dagen med hjemmekontor, og så et besøk på helsestasjonen. Jeg hadde time hos jordmor for kontroll. Vi fikk høre hjertelyd og alt stod fint til. Eller, det viser seg at jeg har jernmangel, men det var ikke så overraskende. Jeg har vært ekstremt trøtt i det siste så det er nok derfor. Jeg har i hvert fall kjøpt meg jerntabletter nå og håper på bedring!

Denne helgen er faktisk ganske innholdsrik. I kveld skal vi slappe av på sofaen, kanskje vi tar en piknik i parken hvis været holder seg. I morgen skal vi spise lunsj ute på Løkka (om du har tips til en god restaurant, tips gjerne i kommentarfeltet). Vi pleier innimellom å gå ut og spise og bare nyte hverandres selskap.

Lørdag kveld skal vi i 40-årslag til en kompis av Joakim. Jeg har aldri møtt han før men tror det blir veldig gøy!

 

 

Søndag blir en stoooor dag for oss! Mamma og svigermor kommer på besøk. De har aldri møtt hverandre før så det er på tide, synes jeg. Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå, men jeg er sikker på at de kommer til å komme veldig godt overens! Svigermor er en flott dame som er lett å like, så det blir hyggelig. Jeg skal lage lasagne og Joakim skal lage ostekake. Nam! Jeg gleder meg i hvert fall veldig til besøk av både mamma og svigermor.

Skal du noe gøy i helgen?

 

signature-fontsInstagram HER

Hvor går alle pengene våre?!

God kveld ❤️

Både Joakim og jeg har gode jobber og tjener godt. Vi har vært veldig heldige, men også jobbet hardt for å komme dit vi er i dag. Med to gode inntekter vil jeg tørre å påstå at vi har det godt økonomisk og kan unne oss det meste uten å tenke oss om to ganger. Jeg skal derfor ikke legge skjul på at det går mye penger i vår lille husholdning. Men hva går egentlig pengene til?

Vi har først og fremst faste utgifter som huslån, husleie, strøm, internett og tv, etc. Vi deler huslånet og husleien 50/50 fordi vi eier like mye av leiligheten. Resten av utgiftene deler vi proporsjonalt etter lønn.

Den største utgiften vi har er mat. Vi har tidligere hver for oss vært dårlige til å handle inn mat for hele uken, og heller kjøpt inn mat hver dag. Vi har heldigvis blitt mye flinkere til å lage matplan en gang i uken og å storhandle. Vi har noen uker hvor vi rett og slett ikke orker, og kjøper inn mat på dagen. Da går det gjerne 300 kroner dagen og det er altfor mye for en husholdning på to personer (+2 😋)!

I det siste har vi også brukt en del penger på interiør og ting til leiligheten. Nesten alle møblene våre er nye, og vi har kjøpt både garderobeskap og kommoder. Vi har for eksempel akkurat kjøpt nytt garderobeskap til soverommet vårt. Det var ikke så dyrt, men en krone her og en krone der… Men på møbler har jeg altså ikke spart på noe, disse skal vi ha i mange år fremover.

 

 

Joakim bruker en del penger på snus, og jeg på min side bruker penger på klær og sko. Jeg shopper som regel ikke så mye, men har vært nødt til det i det siste da magen har vokst og nesten ingen av klærne mine passer. Men jeg har kjøpt en del par nye sko i det siste. Jeg har først nå oppdaget at jeg kan kjøpe sneakers i barnestørrelse, og de er gjerne litt billigere enn “voksensko”.

Men, det skal sies at jeg er litt mer “gjerrig” enn Joakim. Han kaller det sparsommelig, jeg kaller det gjerrig. Haha! Jeg kjøper for eksempel aldri kaffe på veien til jobben, og skal jeg kjøpe meg noe, så går jeg gjerne to eller tre runder med meg selv før jeg kjøper det. Og jeg saumfarer Google etter beste pris hvis det er noe jeg skal handle på nett. Jeg kjøper gjerne også brukt hvis jeg kan, mens Joakim alltid tar enkleste utvei og kjøper det første beste. Tror det er en mannegreie, skal jeg være ærlig.

Ellers er jeg veldig glad i å reise og har fått med meg Joakim og brukt en del penger på ferie. Vi har vært flere steder sammen det siste halvåret, og skal reise til tre forskjellige steder i sommer. Joakim er sur på meg fordi jeg ville spare noen tusener på turen vi skal ta i neste uke. Vi skal til Vilnius på torsdag og jeg har bestilt flybilletter til klokken 7.20 på morgenen på torsdag. Det betyr at vi må stå opp kl. 4 på morgenen og dra hjemmefra kl. 05.45. Oooops! Men jeg har bestilt et veldig fint hotell til oss så håper det veier opp 😋

Vi planlegger forresten også en langtur neste år med baby Ella. Vi vurderer å være borte i 6-8 uker neste år på sensommeren/høsten mens Joakim er i pappapermisjon og jeg er i ulønnet permisjon, men vi må jo selvfølgelig se om vi har råd til det og om forholdene ligger til rette for det.

 

signature-fontsInstagram HER

 

Tips til andre moms2be!

Hei fine ❤️

Dette er ikke reklame, men et genuint tips fra en mom2be til en annen.

Jeg har ikke handlet noe særlig på H&M tidligere, men etter jeg ble gravid har jeg funnet masse fint der! Det kan hende jeg før alltid prøvde for små størrelser og så ble jeg så skuffet hver gang, så jeg gadd rett og slett ikke handle der. Men nå har jeg da gått opp i hvertfall en størrelse på vanlig klær (ikke mammaklær), og de har så mye fint! Mye av det jeg har shoppet i det siste kommer jeg til å bruke etter graviditeten også. Det gjør ikke noe for meg om klærne er litt løse (haha, det sa jeg ikke for 5 år siden). Men nå synes jeg det bare er deilig.

H&M har også tidenes salg nå! Jeg har shoppet disse plaggene på H&M den siste tiden. Noe av det har jeg allerede fått, noe av det venter jeg enda i spenning på! Håper alt passer, og hvis ikke så er det kort vei til H&M i sentrum så jeg kan levere det tilbake.

 

 

1. Kjole HER. 2. Hvit cardigan HER. 3. Mørkeblå cardigan HER.

 

4. Blå kjole HER. 5. Hvit topp HER.

5. MAMA Badedrakt HER. 6. MAMA Badedrakt HER.

 

Jeg har også kjøpt to ammebh´er i størrelse L, men de var for store rundt midjen, så hvis noen bruker den størrelsen og vil ha de, skrik ut!

 

signature-fontsInstagram HER

Oppskrift: Lakseform

God kveld ❤️

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i mat. Jeg føler at jeg har et ganske balansert kosthold, men særlig nå under graviditeten har jeg kost meg litt ekstra mye og spist litt mer sjokolade og potetgull en vanlig.

Jeg er også veldig glad i grønnsaker så i dag skal jeg dele med dere en god og enkel oppskrift, som så og si lager seg selv i ovnen.

 

Lakseform

4 porsjoner

400 gram laksefilet

5 stk potet

3 stk gulrot

1 pastinakk

1 stk kålrot

3 dl fløte

1 stk rød chilipepper

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts chiliflak (jeg bruker chili explosion krydder)

 

 

Fremgangsmåte:

1. Varm ovnen til 220  °C.

2. Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Kok grønnsakene til de er myke, ca 6-8  minutter.

3. Legg alle grønnsaker i en ildfast form.

4. Tilsett fløten og bland alt sammen med skivet rød chilipepper.

5. Legg laksestykkene på toppen, strø over salt, pepper og chiliflak.

6. Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.

 

 

Voila! Du har en nydelig og sunn hverdagsrett du kan nyte!

 

signature-fontsInstagram HER

Hva har jeg studert og hvorfor?

Det er mange som har lurt på hva jeg jobber med og hvor jeg jobber, så i spørsmålsrunden svarte jeg at jobber som prosjektleder i en liten bedrift som heter Leith, som spesialiserer seg på lederutvikling. Min jobb består i å utvikle og implementere program for våre lederutviklingsseminarer, på best mulig vis. Jeg jobber sammen med mange flotte mennesker, blant annet med noen veldig kompetente organisasjonspsykolger som jeg lærer mye av.

Det var helt tilfeldig at jeg begynte å jobbe der. Jeg flyttet hjem fra New York, og syntes det hørtes spennende ut å drive på med noe som hadde direkte tilknytning til min utdannelse.

Men hva har jeg studert?

Etter videregående begynte jeg å studere barnevernspedagog. Jeg har ikke selv hatt den beste barndommen, og jeg ville hjelpe andre med å bruke egne erfaringer som et verktøy i jobben som barnevernspedagog. Jeg hoppet av etter et halvt år da jeg rett og slett følte meg for ung for det studiet og jeg var ikke klar for å ta på meg en så stor utfordring. Jeg begynte derfor å jobbe fulltid først i en leketøysbutikk, og så som butikksjef i en klesbutikk. Det gikk et år og jeg begynte å bli rastløs og trengte litt større utfordringer, og det jeg likte best med jobben som butikksjef var den personaldelen hvor jeg kunne være en støtte for mine ansatte.

Jeg bestemte meg derfor for å søke på bachelor i HR, litt diverse steder. Jeg kom inn på studiet i Karlstad og flyttet derfor dit for å studere. 3 år senere hadde jeg en bachelorgrad i hånda, men jeg var sulten på mer. Så jeg søkte meg inn på studier i USA. Jeg elsker jo som dere vet å reise og å oppleve nye kulturer, så det passet meg utmerket å studere i USA.

 

 

Jeg siktet meg inn på en mastergrad i organisasjon og ledelse, og kom inn på et college i New York. Jeg hadde aldri vært i New York før, men jeg tok utfordringen på strak arm og flyttet! Jeg ble ferdig på skolen og benyttet meg av muligheten for å jobbe der på et arbeidsvisum som heter Optional Practical Training (OPT), som er et 12-måneders arbeidsvisum for de som har fullført en hel grad i USA.

Jeg bodde i New York i totalt 3 år. Jeg har aldri vært så glad for en avgjørelse før. De 3 årene i New York var helt fantastiske og jeg lærte så mye om meg selv og om andre. Jeg ble mye mer åpen mot andre kulturer. I tillegg følte jeg at jeg kunne være meg selv og at ingen dømte meg. Hvis du noen gang vurderer å flytte til New York – GJØR DET! Du kommer ikke til å angre.

 

signature-fontsInstagram HER

Jeg har tatt abort.

For noen dager siden knakk jeg sammen. Jeg gråt og gråt og gråt, og Joakim var som alltid ved min side og prøvde å forstå, men jeg klarte ikke å forklare.

Jeg har alltid sett for meg at den dagen jeg ble gravid så skulle jeg og mannen være på samme bølgelengde under hele svangerskapet og at han ville forstå hva jeg jeg følte under svangerskapet. Jeg ville dele den reisen med min mann og vi skulle være enige om alt.

Det å være gravid – og være over halvveis i svangerskapet- er en helt ny følelse for meg. Jeg har vært gravid to ganger før – og tatt abort begge gangene – så denne gangen er for meg veldig spesiell. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært hvis jeg hadde valgt å beholde de to første. Det eneste jeg vet er at jeg var veldig ung og jeg var absolutt ikke klar for å ta vare på verken ett eller to barn. I alle år så har jeg grått hver gang jeg har sett en fødsel på TV. Eller hver gang jeg har sett en liten baby som gråter. Jeg har tenkt på hva som kunne vært. Hadde jeg ikke tatt abort så hadde jeg også hatt en liten baby.. kanskje til og med to.

Jeg har alltid vært redd for at jeg ikke skulle være klar for å få barn. At jeg ikke skulle finne noen å ha barn med. Og at jeg ikke kunne få barn lenger. Det er skremmende tanker og når jeg endelig hadde funnet mannen i mitt liv følte jeg meg mer klar enn noen gang. Det kom litt som et sjokk at jeg ble gravid så fort, men vi ønsket det og var klare for at det kunne skje. Nå, halvveis i svangerskapet, så ser jeg at ingenting av det jeg følte eller tenkte før svangerskapet stemte. Jeg føler meg alene. Jeg føler meg ensom.

Drømmescenarioet om at mannen skulle føle det samme som meg er nettopp det det er – et drømmescenario og ikke en virkelighet. Det er umulig for Joakim å føle og kjenne det samme som meg. Jeg bærer på barnet og jeg kjenner livet i magen min, ikke han. Jeg gikk inn i svangerskapet med en forventning som ikke har blitt innfridd. En urealistisk forventning. Men det betyr ikke at jeg ikke føler meg alene likevel.

Hver gang baby Ella er super aktiv i magen min så blir jeg så ivrig og glad og sier til Joakim: “kjenn nå, Joakim, nå er hun våken og tar salto i magen min!” Joakim legger håndflaten sin på magen min, men han kjenner jo selvfølgelig ingenting. Og jeg blir like skuffet hver gang. Jeg vil at han skal dele den gleden med meg, og han er jo ekstremt glad for at han skal bli pappa, men han kjenner det ikke på samme måte som meg. Mine forventninger til han og hva han skal føle er for høye, og han klarer ikke å innfri de. Jeg har gått inn i en vond spiral i hodet mitt og tenker ofte på at det er urettferdig at det bare er jeg som bærer frem barnet. Jeg skulle så inderlig ønske at Joakim kunne kjenne på noe av det – om så bare en brøkdel av det fysiske jeg kjenner.

Gravide kvinner trenger ikke å føle seg alene. De trenger å føle seg støttet. De trenger fellesskap og medfølelse fra menneskene rundt dem. De trenger validering og forståelse og, noen ganger, råd. Og jeg trenger alt dette.

 

 

Følelsen av ensomhet kommer ikke kun fordi jeg føler meg alene i forhold til Joakim, men jeg har fortsatt ikke snakket med min far og han har gitt uttrykk for at han ønsker å fryse meg ut av familien. Jeg har gjort noe han aldri kan tilgi, og for han er det uhørt at jeg skal få barn med en ikke-muslimsk mann. Han har tydelig uttrykt at han er bekymret for hva det skal bli av barnet hvis Joakim og jeg får barn sammen. Så han vet ikke at jeg er gravid enda, og jeg vet ikke når han kommer til å få vite det. Det er ensomt å ikke kunne dele en så gledelig nyhet med sin egen far…

Jeg prøver alltid å tenke på det gode i situasjoner. Det gode i dette og det som holder meg gående er at nå får jeg min egen familie og kan fokusere på det. Mine barn skal føle seg trygge på at de får en fin oppvekst og en mamma og pappa som støtter dem og som er tilstede.

Jeg er overveldet, men jeg er glad, og jeg trenger at Joakim er tilstede, både fysisk og mentalt. Jeg trenger å føle meg elsket og tilkoblet til partneren min, spesielt nå som jeg har en baby i magen min. Ikke misforstå meg – Joakim er en klippe og han er der alltid for meg. Han lager middag, han vasker, han går tur med Cleo, og han stiller alltid opp hvis jeg ber han om noe, og han viser hver dag at han elsker meg. Så hvorfor jeg føler meg så alene handler nok mest om at han ikke klarer å kjenne det på samme måte som meg.

Det er utrolig vanskelig å dele dette. Det er tøft å dele at jeg har vært ung og dum en gang. Jeg skammer meg over at jeg ikke har vært mer forsiktig. Jeg skammer meg over alle feil jeg har gjort i mine unge år. Men jeg har lært at man ikke kan vokse uten å gjøre feil, og jeg har tilgitt meg selv. Nå ønsker jeg bare å se fremover og nyte tiden med baby Ella i magen, og forhåpentligvis når Joakim begynner å bygge barnerom og begynner å se tydelige bevegelser i magen min at han også mentalt begynner å gjøre seg klar for å få en liten baby i hus, for det er ikke noe annet jeg ønsker mer i verden enn at vi gjør dette sammen.

Du og jeg, Joakim ♡

 

signature-fontsInstagram HER

Ukens matplan- og handel

God kveld ❤️

Vi har som mål å handle inn mat for hele uken på mandager. Dette krever litt av oss da vi begge som regel er slitne på mandager, og noen uker har vi vært litt late og handlet inn middag hver dag, men vi er som regel flinke og får det unnagjort. Vi går som regel både i grønnsakshandleren og på Rema 1000. Vi er så heldige som har butikker så nærme så vi slipper å kjøre i butikken. I dag delte vi på oss. Jeg gikk i grønnsakshandleren og Joakim på Rema 1000, så sparte vi litt tid. Vi deler også på hvem som lager middag. Noen dager er jeg mer sliten og noen dager er Joakim mer sliten.

 

Dette skal vi spise denne uken:

Mandag

Kjøttboller i fløtesaus med poteter og brokkoli

Tirsdag

Spaghetti bolognese

Onsdag

Lasagne

Torsdag

Lakseform

Fredag

Hjemmelaget burger med pommes frites og salat

Lørdag

Hjemmelaget pizza

Søndag

Take-away

 

 

Nå skal vi kose oss med månedens serie: Designated Survivor.

Ha en fin kveld ♡

 

signature-fontsInstagram HER

Ukens spørsmål

God mandag ❤️

For første gang så har jeg ikke blåmandag. Det føles greit å gå i gang med en ny uke, for da er vi enda nærmere ferie i neste uke. Jeg gleder meg sånn til å reise bort og bare slappe av med Joakim!

 

Ukens spørsmål kommer her:

Hvilken farge tenker du på barnerommet?

Jeg har lyst på lyse farger på soverommet. Min første tanke er lyseblått eller grått; altså nøytrale farger som funker både for gutt og jente.

Hvordan kom dere frem til navnet Ella?

Det er egentlig en ganske morsom historie. Jeg har alltid tenkt at hvis jeg får en jente så skal hun hete Emma, for jeg synes det er veldig fint. Men, eks-kjæresten til min kjære heter det så da kan vi ikke bruke det navnet. Så da foreslo Joakim navnet Ella, og det synes jeg var så fint! Det klinger liksom så fint med etternavnene våre, så da ble det et enkelt valg.

Hvor mange barn ønsker du?

Jeg ønsker meg to barn.

Føler du at graviditeten kom litt brått på? Kunne du tenkt deg å bare være dere en stund til?

Jeg føler definitivt at graviditeten kom brått på. Det var ikke planlagt at det skulle skje så tidlig, men vi ønsket det begge to og gleder oss til å bli foreldre. Uansett vil jeg si at selv om det føltes som om det kom litt for tidlig, så føles det som om vi har vært sammen i mange år og vi er veldig trygge på hverandre, så jeg tror absolutt ikke det å få et barn i hus vil gå utover forholdet vårt.

 

 

Hvor og hva jobber du med?

Jeg jobber i en liten bedrift som heter Leith, som spesialiserer seg innenfor lederutvikling. Jeg jobber som prosjektleder og mitt hovedansvar er utvikling og implementering av lederutviklingsprogram.

Kan noen av dere snakke/forstå finsk?

Nei, og det er veldig synd! Men jeg kan arabisk!

Leser du bøker? Har du noen å anbefale?

Jeg er veldig glad i biografier. Jeg synes Gunnhild Stordalen sin var veldig inspirerende.

Liker du neglelakk? Jeg har på neglelakk hver dag. Har du det? Har du hatt falske negler før?

Jeg elsker neglelakk, men er dessverre alt for dårlig til å bruke det. Må bli flinkere! Jeg har hatt falske negler før, men kommer ikke til å ha det igjen da det skader neglene veldig.

Har du et skjult talent?

Haha, jeg skulle ønske jeg hadde det…

Hva er din favorittblomst?

Roser er mine favorittblomster!

Har du hatt regulering?

Ja, da jeg gikk på videregående.

Hva er din favoritt film?

Titanic, uten tvil! Jeg ELSKER den filmen!

Hva er din favoritt TV-serie?

Jeg har ingen favoritt TV-serie, men akkurat nå ser jeg på Designated Survivor på Netflix. Jeg er helt hekta!

Hvordan er formen?

Formen er veldig fin, tusen takk som spør!

Hvor ville du bodd hvis du måtte i et annet land?

Da ville jeg nok bodd i USA. Jeg har bodd i USA i flere år tidligere, og jeg elsker tilgjengeligheten til ting der. Du kan få hva du vil ved et enkelt klikk, og folk er som regel veldig hyggelige og åpne.

Hvor mange uker er du på vei?

I dag er jeg i uke 21 (20+6).

Hvordan føler du deg?

Jeg har følt meg litt ensom og alene i graviditeten de siste ukene. Et eget innlegg kommer om det. Den fysiske formen har vært/er veldig fin.

 

Lurer du på noe, er det bare å legge igjen en kommentar!

 

signature-fontsInstagram HER