VI TAR ET TAK FOR KJÆRLIGHETEN

Reklame | parweb.no

Det er vanskelig å peke på en spesifikk ting til hvorfor akkurat Joakim og jeg ble matchet. Vi har spurt ekspertene i Gift ved første blikk redaksjonen mange ganger, og svaret vi alltid har fått er at vi har kompatible personligheter, vi har like verdier, og at vi ønsker mye av det samme i livet, og med det som utgangspunkt så passer vi sammen på papiret. Kjemien kan jo selvfølgelig ingen forutse, men vi var såpass heldige at den var på plass fra første sekund, så vi slapp å tvinge den frem – og heller bruke tiden vi hadde under Gift ved første blikk eksperimentet til å bli bedre kjent med hverandre og bruke både likhetene og ulikhetene mellom oss til vår fordel. Noe vi har fortsatt med i tiden etter eksperimentet, og spesielt nå etter at Ella kom til verden.

Vi har den siste tiden brukt Parweb til å lære oss mer om hvordan vi er som personer og hvilke likheter og ulikheter vi har.

Parweb er kort fortalt parterapi på nett. Det består av stier – gul sti og rød sti. Den gule stien er for par som ønsker å forbedre forholdet sitt, mens den røde stien er for par som er i krise. Parweb tilbyr instruksjonsvideoer, etterfulgt av stikkord og øvelser som paret skal bruke som utgangspunkt i en samtale. Parweb baserer seg dessuten på Big Five, som er den største personlighetsmodellen det forskes på, og testen vi har tatt er laget av den erfarne psykologen og parterapeuten Andreas Løes Narum.

Hvilke likheter har så Joakim og jeg? Og hvordan er vi ulike? Vi er begge utadvendte, vi er begge ambisiøse, og vi begge jobber hardt for å oppnå våre mål. Vi er begge ryddige og liker å ha det rent og pent rundt oss. I forholdet vårt er det jeg som er den økonomiske bremsen og som tenker og planlegger langsiktig, mens Joakim er mer opptatt av å leve i nuet. Jeg er opptatt av å ha en høy grad av kontroll og å vite hva jeg skal fra dag til dag – jeg liker å planlegge alt. Jeg er den emosjonelle og handler ut ifra følelser, mens Joakim alltid har som mål å finne en løsning til en utfordring eller et problem.

Personlighet og hva slags personlighet du har betyr mye for hvordan du har det sammen med din partner – derfor er det viktig å kjenne hverandre godt og vite hva man er god på og mindre god på, og dette har Parweb hjulpet oss med. Vår største ulikhet som har kommet veldig tydelig frem etter Ella ble født, er nettopp det med at Joakim vil finne løsninger til alt, mens jeg bare søker støtte og emosjonell support.

Vi har hatt veldig god nytte av instruksjonsvideoene og øvelsene i Parweb, da vi ikke alltid er så gode på å kommunisere hvilke behov vi har og hva vi kan gjøre for å få det enda bedre. Jeg har blitt flinkere til å åpne meg og fortelle Joakim hva jeg faktisk trenger, mens Joakim har blitt flinkere til å se ting fra mitt perspektiv og å bare “være her” istedenfor å måtte løse alle problemer. Ved å bruke Parweb så utforsker vi mer av oss selv og hverandre, for å bli en bedre utgave av oss selv. På denne måten vil vårt fremtidige par stå enda sterkere sammen.

Parweb er et skritt i riktig retning for å tørre å utforske hverandre i en sårbar situasjon, så hvorfor ikke bare hoppe ut i det? Det verste som kan skjer er jo at du blir bedre kjent med deg selv og din partner ☺️Instagram HER – Snapchat HER

OPPSKRIFT: PASTAFORM MED HJEMMELAGDE KJØTTBOLLER

Det er torsdag og tid for ny oppskrift! Jeg har nå laget denne retten to ganger, og det smaker så godt! Dessuten er den veldig enkel å lage, og lett å like.

 

4 porsjoner

Ingredienser

Pasta

Kjøttbollene

400 gram kjøttdeig

1 fersk chili

1 egg

2 spiseskjeer hvetemel

Krydder: salt og pepper, grillkrydder, cayennepepper, chilipulver

Olje til steking

Saus

1 løk

2 bokser hakkede hermetiske tomater

100 gram revet ost

Slik gjør du

Sett på ovnen på 200 grader på over- og undervarm

Kok pasta etter anvisning på pakken

Finhakk løk og chili

Bland kjøttdeig, finhakket chili, egg, hvetemel og en dæsj av hvert krydder

Form kjøttdeigblandingen til små kjøttboller

Brun kjøttbollene i smør eller olivenolje, stek så løken sammen med kjøttbollene

Rør inn de hermetiske tomatene og la det putre i noen minutter

Legg den ferdigkokte pastaen i en ovnsfast form, rør inn kjøttbollene med sausen, og bland alt godt sammen

Strø over ost

Stek i ovnen 10 minutter

Server gjerne med en salat eller hvitløksbrød ved siden av

Håper det smaker!Instagram HER – Snapchat HER

BABYSANG OG LEGETIME

God onsdag!

I dag har vært en innholdsrik dag! Jeg startet dagen med besøk hos legen. Jeg har lenge slitt med betente sår i munn og sår i svelget, og i dag hadde jeg time hos øre-nese-hals spesialist. Han tittet i munnen min, ørene mine, og nesa mi, og konkluderte med at det ikke var noe å se der så da var det sikkert ingenting. Det kunne jeg fortalt han! Jeg er ikke helt fornøyd med det svaret altså og det var bortkasta penger.. Jeg fikk dog beskjed om at når jeg får sår i munnen igjen så skulle jeg ringe inn og få time på dagen, slik at han kunne titte på de.

Ella og jeg dro så videre på babysang. Vi var i Sinsen kirke – som arrangerer babysang hver onsdag. Jeg synes det er et utrolig fint tilbud både for voksne og barn! Man knytter jo et fint bånd til babyen sin gjennom sang. Dette er første gang vi gjør det, og det var veldig koselig! Ella likte seg godt og det var fint å se andre foreldre med barn, så vi skal definitivt gjøre det igjen. Vanligvis er det visst lunsj og vafler, men det var avlyst på grunn av corona-viruset. Dessverre ser det ut som om hele arrangementet blir avlyst de neste gangene..

Vi ruslet hjem i solen. Turen hjem tok ca en halvtime, og det var utrolig deilig med solskinn i ansiktet og skikkelig vårfølelse i lufta. Vel hjemme sovnet vi begge to i senga og sov i noen timer.

Jeg elsker slike dager hvor ting ser ut til å gå på gli og jeg faktisk nyter permisjonen og ikke bare stresser over alt jeg må gjøre eller stresser over hvordan Ella har det. Når jeg er mindre stresset så merker jeg at Ella er mindre stresset, og da har vi det bedre. Det er jo ingen hemmelighet at de første månedene er en stor omveltning, men jeg merker veldig godt at alt går bedre når jeg tar det med knasende ro og bare slapper av og nyter tiden!

Nå godgjør middagen seg i ovnen – i dag har jeg laget pastaform med kjøttboller! Gled dere til oppskrift i morgen!Instagram HER – Snapchat HER

MATPLAN UKE 11

God mandag!

Denne uken har vi et par gamle klassikere på menyen: wok og taco. Forrige uke prøvde jeg meg på en ny rett: pastaform med hjemmelagde kjøttboller. Det ble utrolig godt så da skal jeg lage det på nytt og dele oppskriften med dere! På fredag skal vi på besøk til et vennepar av oss og spise middag der, det gleder vi oss veldig til!

Mandag

Tagliatelle med kjøttboller og fløtesaus

Tirsdag

Fiskesuppe

Onsdag

Pastaform med hjemmelagde kjøttboller

Torsdag

Wok

Lørdag

Taco

Søndag

Kjøttkaker i brun saus med poteter og brokkoli

 

Ønsker dere en riktig fin uke ♡Instagram HER – Snapchat HER

OPPSKRIFT: KYLLING I CURRY

God torsdag!

I går prøvde jeg meg på en ny rett – kylling i curry servert med ris. Og det smakte helt nydelig! Jeg deler oppskriften med dere i dag, og håper dere prøver den ut og synes den smaker ☺️

 

4 porsjoner

Ingredienser

3 kyllingfileer

1 paprika

1 løk

1 fersk chili

1 boks kokosmelk

2 spiseskjeer currypulver (jeg kjøper min på en utenlandsk matbutikk)

1 buljongterning

Olje til steking

Salt og pepper

Ris

Slik gjør du:

Kok ris etter anvisning på pakken

Kutt kylling i biter, finhakk løk, og kutt paprika og chili i biter.

Brun kyllingen med salt og pepper i litt olje i en stekepanne

Fres løken i en kjele i litt olje – bland så inn kyllingen

Hell på 1 dl vann og knus inn buljongterningen – bland alt godt sammen og la det få et oppkok

Bland inn currypulveret

Hell inn kokosmelken, gi det et oppkok, og så blander du inn paprika og fersk chili

La det koke i 3-4 minutter

Server med ris!

Håper det smaker!Instagram HER – Snapchat HER

MATPLAN UKE 10

Denne uken har jeg lyst til å prøve ut noen nye oppskrifter! Jeg håper du får litt inspirasjon ☺️ Hver uke fremover vil jeg dele en ny oppskrift. Denne uken vil jeg prøve meg på å lage kylling i curry fra bunnen av, oppskrift kommer på torsdag.

 

Mandag

Taco med biff

Tirsdag

Fiskesuppe med torsk og reker

Onsdag 

Kylling i curry med ris

 

Bildet er tatt fra Google, håper min blir seende like god ut!

 

Torsdag

Lakseform

Fredag

Pastaform med hjemmelagde kjøttboller

Lørdag

Moussaka

Søndag

Koteletter med potetbåter og brokkoli

 

Ønsker deg en fin mandag ♡Instagram HER – Snapchat HER